Geschiedenis

Manege Den Draver werd opgericht in 19.. door Gerard Lataire. Zomergem was steeds de thuisbasis van dit familiaal familiebedrijf. Familiaal, omdat iedereen steeds welkom was en nog steeds is. Familiebedrijf, omdat de kinderen van Gerard Lataire steeds mee instonden voor de verzorging van de paarden en de begeleiding van paard en ruiter. In 2011 werd Manege Den Draver overgenomen door Lorenzo Lataire. Vader en zoon staan nu nog steeds samen aan het roer. Met meer dan 40 jaar ervaring en kennis van 2 doorwinterde paardenliefhebbers kan men hier spreken van… Een Manege met Kennis van Zaken.

Filosofie

Manege Den Draver is meer dan alleen maar een plek waar het paardrijden wordt beoefend. Bij ons worden ruiters ook betrokken bij het verzorgen en opzadelen van de paarden wat het contact tussen paard en ruiter ten goede komt. De hoogwaardige pensionstallen staan garant voor een omgeving waar mens en dier zich prima thuis voelen. Jonge paarden worden opgeleid, zowel onder het zadel als voor een koets. Elk paard is verschillend. Elk paard krijgt dan ook de nodige tijd en begeleiding om tot het gewenste resultaat te komen. De jarenlange men-ervaring van Gerard Lataire en de overgebrachte liefde voor het mennen op zoon Lorenzo, hebben een collectie koetsen en huifkarren met zich meegebracht. Wekelijks worden ‘Onvergetelijke Dagen’ verzorgd en begeleid door de professionele ondersteuning van 2-, 3-, 4- of meerspannen.

Kortom, alles wat met paarden(sport) te maken heeft, wordt in Manege Den Draver, met liefde voor het dier, mogelijk gemaakt.