Wat is een instaples?

Uit ervaring merkten wij dat voor nieuwe, net beginnende ruiters een uur lang intensief op het paard zitten net iets te lang was. Daarom organiseren wij ook ‘halve uurtjes’ waarbij beginnende ruiters, zowel jonge kinderen, jongeren en volwassenen aan kunnen deelnemen om hun eerste ervaring zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Hoe inschrijven?

Voor in te schrijven voor de groepslessen of een privéles af te spreken dient u contact op te nemen (zie bij contact).
U bent niet verplicht telkens diezelfde dag te komen, afwisseling is mogelijk!

Er wordt gevraagd telkens voor de les te betalen… goede afspraken maken goede vrienden!

Wat breng ik mee voor mijn eerste rijles?

Om te starten is het voldoende een legging/spannende broek (geen jeans!), laarzen en een fietshelm mee te brengen. Wij hebben op de manege ook steeds rijhelmen ter uw beschikken (dit natuurlijk beperkt in maten).

Opgelet: bij niet tijdig afzeggen/afbellen van een gereserveerde les dien je alsnog de les te betalen. De paardjes staan niet graag voor niks opgezadeld… Bedankt voor uw begrip!

Activiteiten

Wandelingen


1-mei wandeling
Jaarlijkse koetsenwandeling georganiseerd door de Manege zelf met aansluitend een heerlijke barbecue voor telkens een schappelijke prijs. Zowel koetsen als ruiters zijn welkom. Ook ons ruiters trekken telkens op wandel… Meer info en affiche volgt!

Halloweenwandeling
Elke laatste vrijdag van de maand oktober gaan we met de paarden de ‘griezeltoer’ op. Met voldoende verlichting (VEILIGHEID!) gaan wij op pad door de wegen in en rond Zomergem. Dit steeds met vertrek om 20h00 en met een verwachte terugkomst rond 24h00. Hierbij is een stop ingepland in een gezellig café op onze route. Plezier voor jong en oud verzekerd!

Kerstwandeling
Traditiegetrouw gaan wij elk jaar met kerstdag (25/12) op wandel met de paarden. We trotseren de koude en kiezen weliswaar telkens voor een nieuwe, mooie en veilige route. Zet gerust je kerstmuts op… vergeet je paard ook niet te verkleden! Deze gaat door van 13h00 tot ongeveer 16h00 met ook een stop tijdens de wandeling (om op te warmen)! Jong en oud welkom!

Zondagse wandelingen
Tijdens de zomerse maanden trekken wij elke zondag van 12h00 tot 14h00 op wandel door de mooie ruiterpaden in het landelijke Zomergem. Dit onder professionele begeleiding en met aandacht voor elke ruiter!

Ruiterkampen

Wij organiseren 3 keer per jaar een paardenkamp voor de ruiters die niet voldoende hebben met hun wekelijkse lessen en o zo graag bij de paardjes zijn…

Voor wie?
De kampen zijn zowel voor de beginnende ruitertjes als voor de iets verder gevorderde ruiters. De leeftijd hierin schommelt van 6-7 t.e.m. 12-13 jaar. Tijdens het paardenkamp leren de kinderen hoe ze de paarden moeten verzorgen met aandacht voor de theorie hierrond. Dagelijks rijden de kinderen 2 maal 1uur, één voor de middag en één erna. De kinderen worden verdeeld in groepen per niveau, deze zijn ingedeeld bij aanvang van het kamp. Er is aandacht voor het poetsen van de paarden, het opzadelen van de paarden en vooral ook voor heel veel plezier.

Van plezier gesproken… Tijdens elk kamp gaat er een huifkartocht door. Dit is een mooi uitgestippelde route onder begeleiding van dé kenner van de mooie wegen in en rondom Zomergem: Gérard…

Wanneer?
De kampen gaan iedere eerste en laatste week van de zomervakantie door en iedere tweede week van de herfstvakantie.
Ieder kamp loopt telkens van maandag tot vrijdag, van 9h00 tot 17h00.

Wat brengen jullie mee?
Iedereen dient zoals bij de gewone rijlessen zijn helm, ruiterkledij en laarzen meebrengen. Beschik je over een poetsbox? Breng deze gerust mee! Ieder brengt zijn eigen lunchpakket mee: zorg dat je bij warm weer ook zeker voldoende drank bij hebt!

Lesuren

Maandag:
enkel op afspraak privé-les

Dinsdag:
enkel op afspraak privé-les

Woensdag:
18h00-19h00 -> beginnelingen
19h00-20h00 -> halfgevorderden
20h00-21h00 -> gevorderden

Donderdag:
enkel op afspraak privé-les

Vrijdag:
18h00-19h00 -> halfgevorderden
19h00-20h00 -> springles voorafgaand door verplicht meevolgen les 18-19u
20h00-21h00 -> gevorderden

Zaterdag:
14h00-15h00 -> gevorderden
15h00-16h00 -> halfgevorderden
16h00-17h00 -> beginnelingen
17h00-18h00 -> beginnelingen

Zondag:
10h00-11h00 -> gevorderden
11h00-12h00 -> halfgevorderden
14h00-15h00 -> halfgevorderden
15h00-16h00 -> halfgevorderde
16h00-17h00 -> beginnelingen
17h00-17h30 -> instaples
17h30-18h00 -> instaples

Privé-lessen
Steeds op afspraak in overeenkomst met de lesgever. Ook mogelijk op regelmatige basis.

Lidmaatschap en verzekering

Wanneer u bij ons op de manege deelneemt aan de groeps- of privélessen of u gaat mee op wandeling, bent u verplicht zich aan te sluiten bij onze club en hier aansluitend zich te laten verzekeren. 2 in 1 dus!

Wij zijn met de manege aangesloten bij de VLP, dat is de Vlaamse Liga Paardensport. Ieder lid die zich vervolgens aansluit en laat verzekeren krijgt zijn/haar lidkaart én een gratis proefnummer van het paardentijdschrift Hippo Revue naar huis toegestuurd.

Hoe kunt u zich nu aansluiten?
Vraag dit na in de kantine en vervolgens zal u een aanvraagformulier dienen in te vullen. Deze sturen wij digitaal voor u op waarna u alle info verder bij u thuis verkrijgt.

Een basisverzekering bovenop het lidmaatschap is voldoende wanneer u deze activiteiten in groep volgt; in clubverband dus(lessen, kampen en begeleide wandelingen). Deze verzekering omvat een persoonlijke ongevallenverzekering en een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid.

Voor wie verder in de ruitersport individueel activiteiten wil beoefenen, alles wat niet in clubverband gebeurt dus(niet-begeleide wandelingen, vrij pistegebruik, paard zelfstandig verzorgen…) dient een uitbreiding verzekering voor individuele activiteiten te nemen. Dit is een uitbreiding op de basisverzekering voor clubactiviteiten.

Manege den Draver is aangesloten bij de Vlaamse Liga Paardensport (VLP)
Jaarlijks dient u uw lidmaatschap te verlengen. Dit lidmaatschap is tegelijkertijd ook uw verzekering.